Ny kosmetikkæde ekspanderer kraftigt | Franchisehub

Ny kosmetikkæde ekspanderer kraftigt

Ny kosmetikkæde ekspanderer kraftigt

Publiceret: Torsdag d. 16. maj 2013
CoolCos. Det er navnet på den nye danske kosmetikkæde, som har store ambitioner både herhjemme og i udlandet. I september 2012 slog de første CoolCos-butikker dørene op, og i dag har makeup-kæden sit navn stående på facaden af ni butikker landet over. Men det er blot begyndelsen, hvis man skal tro en af kædens stiftere.

CoolCos. Det er navnet på den nye danske kosmetikkæde, som har store ambitioner både herhjemme og i udlandet. I september 2012 slog de første CoolCos-butikker dørene op, og i dag har makeup-kæden sit navn stående på facaden af ni butikker landet over. Men det er blot begyndelsen, hvis man skal tro en af kædens stiftere. 
  
­– Jeg tror ikke det urealistisk, at vi kan ende med 30-50 butikker bare i Danmark i løbet af nogle år, fortæller Ib Skov, som er en af CoolCos’ bagmænd.
   
Og noget kan tyde på, at han har ret. CoolCos fokuserer på beauty på budget og har allerede nu med under et år på bagen indgået aftaler med franchisetagere på de norske og svenske markeder. Ligeledes har man også en forventning om at kunne åbne butikker i Frankrig og Tyskland inden for den nærmeste fremtid.
    
Ifølge bagmanden er en af forklaringerne på de gode ekspansionsmuligheder simpelthen, at man har fundet et nichemarked, som er forholdsvist uudnyttet.
 
– Jeg har selv en baggrund i Matas, og der kunne vi også se, at billigere kosmetikprodukter, som henvender sig til  yngre kvinder er en god forretning. Så det er blandt andet den viden, vi har baseret CoolCos på. Samtidig kan vi også konstatere, at flere kæder i udlandet har stor succes med at fokusere på samme målgruppe, forklarer han og supplerer med den allermest oplagte grund til kædens succes:  
  
– Og så har vi bare nogle fornuftige priser uden at gå på kompromis med kvaliteten. Alle vores varer er fri for parabener og 95 procent af produkterne i vores sortiment er uden parfume, siger Ib Skov .
  
Søger franchisetagere
  
Cool Cos søger i øjeblikket nye franchisetagere i alle landets større eller mellemstore provinsbyer. Og skal man tro Ib Skov er der mulighed for at træde ind i et godt koncept. Også selvom man måske ikke har den største erfaring inden for kosmetikbranchen.
  
– Man behøver ikke at have arbejdet med kosmetik før, selv om det selvfølgelig er en fordel. Det vigtigste er sådan set, at man har erfaring som sælger og brænder for det aspekt, fortæller han og forklarer, at man til gengæld får lov til at træde ind i et koncept, hvor der er styr på alle detaljer omkring markedsføring og sortiment, så man kan nøjes med at koncentrere sig om den daglige drift af sin butik.
  
Men Ib Skov mener også, at der er en anden fordel for potentielle franchisetagere hos CoolCos netop nu, hvor vi måske stadig ikke er kommet os helt over den globale finanskrise.
  
– Det er klart, at det er en stor investering, særligt når man snakker om finanskrise og den slags. Men vi har den fordel, at vi ikke sælger biler eller andre større forbrugsgoder. Man kan rent faktisk se tendenser i retningen af, at produkter som kosmetik klarer sig bedre i krisetider, hvor man ikke lige har råd til at forkæle sig selv med større ting. Så er det jo lettere, at købe en læbestift til 49 kroner, lyder det fra Ib Skov, der desuden kan fortælle, at man fra Cool Cos side vil være klar til at hjælpe kommende franchisetagere i gang økonomisk.
  
- Vores endelige plan ligger ikke helt klar endnu, men jeg vil godt garantere, at der kommer til at være økonomisk støtte at hente for de kommende franchisetagere, lover Ib Skov
  
Kurt Kejser samt hans søn Klaus Kejser er sammen med Ib Skov stiftere af kæden. De har alle tre mange års erfaring som butiksejere hos Matas.

Kommentarer

Topnyheder

Tirsdag d. 01. december 2020
Vi har allerede skaffet franchisetagere til SunSet i syd og øst, og nu er der muligheder i nord!
Tirsdag d. 17. november 2020
Sjölin leder efter dedikerede franchisetagere til Aalborg og Herning, der har lyst og mod til at sælge Nordens bedste skræddersyede jakkesæt og skjorter til den...
Torsdag d. 05. november 2020
Ingen sved, ingen bruser. Hurtigt og let!
Mandag d. 12. oktober 2020
Invester 4 timer pr uge og 200.000 i startkapital - Få etableringshjælp og et forventet overskud på over 300.000
Onsdag d. 06. november 2019
Man kan kun blive fristet - lækkersulten på den gode måde

Sider