Internationalisering – YachtBroker

FranchiseHub har hjulpet YachtBroker med at videreudvikle deres koncept og forberede til international rekruttering og ekspansion.

YachtBroker har siden 2004 været etableret i en branche der omhandler køb og salg af brugte lystbåde. Her fungerer YachtBroker som en uafhængig mægler, der skaber kontakt mellem mulige sælgere og købere. I Danmark er der ”kun” ca. 57.000 lystbåde hvor formentlig ca. 12.000 købes og sælges hvert år. Disse udgør markedsgrundlaget for YachtBroker i Danmark. Internationalt er markedet enormt og eksempelvis Sverige, som er et båd intensivt marked, har knapt 1 mio. lystbåde.

YachtBroker er et system og en metode for salg af lystbåde, hvor kundernes både publiceres på professionelle hjemmesider – hovedsageligt YachtBrokers egen hjemmeside, samt via andre relevante medier og salgskanaler, med salg for øje. YachtBroker har den nødvendige kompetence og de rette værktøjer til at effektivisere og optimere denne proces, såvel overfor kunderne som internt i forhold til franchisetagere og fremtidig master/franchisetagere på nye markeder.

YachtBroker er i gang med en professionalisering af deres virksomhed og startede i 2021 med en styrkese af ejerstruktur, ledelse og organisation, således at man både klargør til et generationsskifte og en udvikling og internationalisering af virksomheden. En styrket strategi for virksomheden, udvikling af en manual samt konkretisering af stærke nationale og internationale ambitioner, danner fundamentet for den kommende vækst og internationalisering.

YachtBroker ønsker nu at udvikle kæden igennem etablering af en stærk franchisegiver der har en gennemarbejdet franchisestrategi der giver mulighed for at realisere ønsket om ekspansion, i første omgang i Danmark og Sverige og efterfølgende meget gerne internationalt. Rekrutteringen er startet i samarbejde med FranchiseHub/Franchise Pool International og en master for Sverige er allerede fundet og er kommet godt i gang.

To top