Bliv iværksætter

Danmark mangler flere iværksættere og ordet iværksætter ses i alle sammenhænge, og iværksættelse finder sted i mange forskellige former.

Hvem er iværksætter
En iværksætter er en person, der etablerer sin egen virksomhed som forretningsdrivende eller  som selvstændig næringsdrivende, som det også benævnes.

Hvad gør en iværksætter
Iværksætteren stifter et selskab eller en personlig drevet virksomhed alene eller er sammen med en eller flere andre iværksættere medstifter af et selskab, der skal stå for driften af den nye selvstændige virksomhed.

Hvilke former for iværksættelse findes
Der findes utallige former for iværksættelse. Ofte iværksættes en ny virksomhed med udgangspunkt i en god idé eller en opfindelse, som vurderes at kunne udnyttes kommercielt, men der kan også være tale om, at iværksætteren går i gang med noget velkendt, som han mener at kunne udføre på en bedre måde eller et andet sted. Det kan dreje sig om detailhandel, engroshandel eller fabrikation, landbrug, fiskeri mv. og behøver altså ikke være noget, der ikke tidligere er set.

Er det risikabelt at være iværksætter
Der er både risiko og chancer ved iværksættelse. Går det godt med den nye virksomhed, kan iværksætteren få et godt liv og tjene mange penge, men lykkes det ikke at få god gang i den nye virksomhed, risikerer iværksætteren at tabe sin formue og tilføje sig selv stor gæld.

Hvad skal der til for at blive iværksætter 
Livet som selvstændig adskiller sig voldsomt fra en tilværelse som lønmodtager.  Som selvstændig skal man arbejde hårdt og længe, og der er ikke megen tid til lange ferier og fridage i de første mange år. Derfor skal iværksætteren have en stærk psyke og et relativt lyst sind, være meget målrettet, udholdende, have stor grad af selvdisciplin og en stærk vilje. Men iværksætterens familie skal også kunne holde til at familielivet ikke er som de fleste andres. Der skal ydes store afsavn, når mor eller far ”altid” arbejde og når det ind imellem måske kniber med at have penge nok til privatforbrug i den periode, hvor virksomheden bygges op..

Er det muligt at lære at blive iværksætter 
Franchising er en forretningsform, der giver mulighed for at blive iværksætter i nogle relativt trygge rammer. I en god franchisekæde får iværksætteren hjælp til etablering og daglig drift og der vil være gode anvisninger på, hvordan virksomheden skal drives, klare oplysninger om, hvad det koster at etablere den, og hvad der sker, når den skal afhændes igen.  For at få glæde af franchising kræver det imidlertid, at iværksætteren undersøger markedet grundigt.

To top