Den danske restaurantbranche er igen oppe på en rekordhøj omsætning efter et par hårde år under coronakrisen, skriver RetailNews
Der er blevet skålet hyppigt med vinglassene og serveret utallige retter på de danske restauranter i 2022.
Trods stigende dagligvarepriser har danskerne ikke mistet appetitten for at tage på restaurant. Tværtimod har restaurantbranchen svært ved at få armene ned i disse måneder.
Overordnet set har det formentlig været det bedste halve år, restaurantbranchen har haft nogensinde, siger Jonas Kjær, cheføkonom i brancheorganisationen for hotel-, restaurations- og turisterhvervet Horesta, til Dagligvarehandlen. De officielle tal for 2022 er endnu ikke offentliggjort, men ifølge Jonas Kjær er omsætningen for andet kvartal i år mindst på niveau med fjerde kvartal i 2021.
Her nåede man en rekordhøj omsætning på 13,5 milliarder kroner. Tallene dækker over danskernes forbrug på restauranter – udenlandske gæster og firmakort er ikke med i beregningerne.