Dagrofa søger flere unge købmænd

min-koebmand-franchise_1

Den traditionelle købmand har i efterhånden en årrække mærket et voksende pres fra butikker som Fakta og Netto, der i stigende grad har indtaget de områder, hvor de selvstændige købmænd tidligere sad tungt på detailhandlen skriver Børsen, men det vil KFI Erhvervsdrivende Fond, der blandt ejer 41 pct. af Dagrofa, nu forsøge at lave om på.
“Vi mangler købmænd, der kan komme ud og generationsskifte alle de nye butikker, som vi laver rundt omkring,” siger direktør i KFI, Jesper Loiborg.

 
Ud af den store pengetank på 3,4 mia. kr. som KFI besidder, er der i første omgang afsat en ramme på 100 mio. kr., som skal understøtte de enkelte købmænd og være med til for eksempel at finansiere en sektoruddannelse. Derudover er der også nedsat en tænketank, og man er i færd med at udfærdige en hvidbog, der skal sikre bedre rentabilitet blandt de små købmænd.
 
Dagrofa driver kæderne MENY, SPAR, Min Købmand og Let-Køb og KIWI samt den grønlandske kæde Pisiffik og er grossist for forsyningen til 600 købmandsbutikker.

To top