Solgt for astronomisk beløb

Subway solgt

Fastfood-kæden Subway, som er mest kendt for at sælge sandwich, er solgt – og handlen indbringer sælger et tocifret milliardbeløb.

Subways fastfood-spisesteder er ikke blevet den succes man kunne forvente i Danmark, men sidste år satte kæden dog global rekord med en omsætning på 111 milliarder kroner – og forleden blev den familieejede koncern solgt for 66 milliarder kroner.

Køberen er Roark Capital, en amerikansk kapitalfond.

Subway, der blev etableret i 1965 i den amerikanske delstat Connecticut, driver i dag flere end 37.000 restauranter i over 100 lande.

I halvfemserne åbnede den amerikanske koncern godt 20 spisesteder i Danmark. Flertallet af dem drejede ret hurtigt nøglen om, men enkelte restauranter blev overtaget af den danske kæde Sunset Boulevard. I dag finder man to Subways i Aalborg og én i Kolding.

Gennem de seneste ti kvartaler har Subway oplevet fremgang i salget.

– Virksomheden vil fortsætte med at eksekvere sin strategi med fokus på salgsvækst, menu innovation, modernisering af restauranter og international ekspansion, siger John Chidsey, adm. direktør for Subway, i en pressemeddelelse

Subways ophavsmand, Fred DeLuca, døde som 67-årig af leukæmi i 2015. Ved sin død ejede han halvdelen af koncernen, som hans enke og yngre søster overtog. De to kvinder får 33 milliarder kroner til deling efter Roark Capitals køb af kæden.

To top