SPAR lancerer franchisemodel– vejen til købmand skal være kortere

skaermbillede_2022-09-01_kl

Den første danske SPAR-butik efter et nyt franchisekoncept har netop set dagens lys på Fyn, og supermarkedskæden forventer at åbne yderligere to franchisebutikker i år og op til ti i løbet af de næste to år. Formålet med det nye koncept er at bane vej for, at endnu flere talenter kan blive købmænd.

SPAR-kæden har netop lanceret en franchisemodel i Danmark, og det sker for at kunne tiltrække flere dygtige talenter, der drømmer om at blive købmand i egen butik. Beslutningen om at implementere franchisekonceptet er en del af SPARs strategi for at styrke købmandskabet og tilbyde en attraktiv model for den nye generation af købmænd. 

”Med franchisemodellen åbner vi op for at flere købmandstalenter har muligheden for at drive deres egen butik, fordi Dagrofa tager en større del af den økonomiske risiko. Med franchisemodellen vil SPAR-kæden også være ansvarlige for en større del af regnskabet, så købmanden kan koncentrere sig om sin butik, sine kunder og lokalsamfundet. Det er vigtigt for os at holde fast i, at købmanden kan tilpasse sin butik til nærområdet, så selvom man er franchisetager har man stadig stor frihed,” siger kædedirektør for SPAR, Min Købmand og Let-Køb, Esben Keller.

Jeppe Gregersen er den første SPAR-franchisetager i Danmark, og han er ikke i tvivl om, at franchisemodellen er en attraktiv løsning. Han fortæller:
”Jeg har altid drømt om at blive købmand med egen butik, og den drøm er nu blevet indfriet. Franchisemodellen gør det mere tilgængeligt at afprøve, hvordan tilværelsen er som købmand, hvor der både er god støtte fra SPAR-kæden og masser af muligheder for at sætte sit eget lokale præg på butikken.”
Jeppe Gregersen har fået en flyvende start som SPAR-kædens første franchisetager. Allerede efter tre måneder som franchisekøbmand har Jeppe Gregersen nu tjent sin startkapital ind.

Kilde: Dagrofa

To top