Brancheeffekt og forventet udvikling af corona – Del 1

skaermbillede_2020-04-02_kl

Dette notat har ikke, på nogen måde til hensigt at undervurdere alvoret i situationen omkring Covid-19 og den krise som verden for øjeblikket er i, både hvad angår sundhed og økonomi. Jeg vil forsøge at forhold mig til nogle af de erfaringer man har fra Kina, hvor Covid-19 havde sit indtog allerede i starten af december 2019, og hvordan virksomheder er kommet igennem krisen og hvordan man ser på mulighederne i den kommende tid.
 
Inspirationen til dette notat er kommet i forlængelse af det webinar jeg i dag 2. april, deltog på og som var arrangeret af Impact i samarbejde med Flexa China med titlen: ”How to recover missing sales during and after Covid-19”.
 
Jeg vil ikke komme ind på håndteringen af hverken de sundhedsmæssige eller politiske forhold, men man kan konstatere at både Kina og andre asiatiske lande som er kommet ud på den anden side, har taget midler i brug som vi i eksempelvis Danmark/Europa ville have svært ved at acceptere. Med den konsekvens at de formentlig er kommet hurtigere igennem krisen end vi i Europa og USA kan forvente. Når jeg nævner dette, er det fordi det bestemt kan have effekt på de konsekvenser Covid-19 får når vi forsøger at åbne op for samfundet igen. Men det må tiden vise….
 
Som det fremgår af illustrationen, er konsekvenserne og effekten af krisen så langt, meget forskellige indenfor forskellige brancher og produktkategorier. De store tabere (røde) – rejsebranchen, restaurationsbranchen, bilindustrien m.fl. har ofte mistet mere end 80 % af deres omsætning og næsten lige så slemt står det til indenfor mere luksus prægede produkter og alt der relaterer sig til grænsehandel, transport og logistik. Samtidig er der brancher der nærmest er upåvirket og heldigvis en hel del der oplever vækst og en positiv udvikling (grønt). Eksempelvis er der mange Take-away koncepter der har en sædeles positiv udvikling.

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

To top