​Hvad er optimismeøkonomien? Det er den, vi står i lige nu.

skaermbillede_2020-12-10_kl

Lahme.dk har udsendt et spændende nyhedsbrev som jeg gerne vil dele:

2020 lakker mod enden, og mens vi alle slås med endnu flere begrænsninger, så er der én trend, der har sneget sig ind fra siden, som du skal kende. Ikke kun fordi der er penge i den, men også fordi den fylder, påvirker og influerer.
Her er den: Optimismeøkonomien.

Det er en følelse i luften, som blev frigjort i samme sekund, Biden vandt præsidentvalget, og som kun blev forstærket, da de første håbefulde turde tro på, at Det Store C snart er en saga blot, fordi der nu efter sigende er vacciner på vej.
 
Det er rendyrket optimisme for alle de forbrugere, der har været pessimister siden marts, de forbrugere, der både har købt en hund, et sommerhus og ikke mindst: navngivet en surdej i 2020.
 
Under nedlukningen i Danmark i foråret 2020 begyndte danskere i hele landet at sætte regnbuer i deres vinduer. Det universelle tegn på håb, siden Gud ifølge det Gamle Testamente sendte Noah én som tegn på, at syndfloden snart var slut. Regnbuen indvarsler gode tider, og at de gode tider er på vej, kan der ikke være tvivl om, hvis man skal se på, hvordan danskerne spiser, forbruger og forkæler hinanden. 
 
Optimismeøkonomien er den, der gjorde, at vi gik ud og spiste i hele landet, selvom vi skulle hjem inden 22, og det er den, der gør, at vi så småt tjekker sydeuropæiske destinationer ud for sommerferiemål i 2021.

Men fremfor alt så er det optimismeøkonomien, der gør, at boligmarkedet ikke crashede, som vismændene ellers forudså, da coronaen bankede på, og det er optimismeøkonomien, der blev boostet, da feriepengene landede på danskernes konti, og nye sko lå på nummer tre over, hvad danskerne så valgte at købe for pengene. 
 
Optimismeøkonomien betyder nemlig, at vi ikke tror på, at de penge, vi har nu, bliver de sidste, vi nogensinde kommer til at tjene.
Vi tror på fremtiden, og at verden grundlæggende er god. 
 
Hvad kan du bruge optimismeøkonomien til?
Du skal vide, at den styrer vore valg lige nu, at vi tror på fremtiden, og at vi er klar til at investere i den. Men også at det er det lettere forbrug, vi tror på, de ting, der gør hverdagen sjovere og bedre og mere fornøjelig for os selv, og dem vi holder af. 
 
Optimisme og dit helbred
Ifølge en undersøgelse fra Boston Universitet, som blev offentliggjort den 6. november 2020, har de af os, der øver os i at tænke positivt og optimistisk, en levetidsforventning, der er mellem 11 % og 15 % højere, end dem der ikke gør. Disse tal er endda renset for faktorer som rygning, depression, dårlige spisevaner og lav indkomst. 

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

To top