Skal vi vinke farvel til oksekød?

Er det slut med at bruge oksekød i burgere og til spaghetti med kødsovs? Eller har oksekød en rolle på fremtidens grønne tallerken?

Disse spørgsmål – og mange flere – skal drøftes, når Food Organisation of Denmark inviterer fødevarebranchens fagprofessionelle til netværksdebat og frokost.

Initiativtager er Tine Krebs, der er grøn chef i organisationen, og hun opfordrer branchen til at tage en bred samtale om oksens rolle.

-Jeg har været madfaglig i over 20 år, og i al den tid har jeg fulgt både ernæringsdebatterne og samfundsudviklingen – og lige nu står vi bare et ærgerligt sted, hvor kvæget får alle klimahøvlene. Men spørgsmålet er, om målet er en fremtid uden oksekød? Vi skal lave om på meget, ja – men hvis vi fuldkommen misser alle de økosystemgoder, som kvæg også leverer, så står vi pludselig med en jord, der ikke er frugtbar, en fattig madkultur, mindre biodiversitet, og rigtig mange andre unoder, som vi kan undgå, hvis vi lader kvæget være en del af en fornuftig cyklus. Både i landskabet og på tallerkenen, påpeger Tine Krebs i en pressemeddelelse.

Mon tro om ikke en god bøf fortsat vil være meget attraktiv – også selv om det samlede kødforbrug nok bliver reduceret. Vi skal jo også spise varieret:-)

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

To top