detailfolk.dk skriver: Direktør mærker en stigende interesse for franchising | Franchisehub

detailfolk.dk skriver: Direktør mærker en stigende interesse for franchising

detailfolk.dk skriver: Direktør mærker en stigende interesse for franchising

Under nedlukningen har langt flere danskere end normalt vist interesse for franchise-området, lyder det fra portalen FranchiseHub.

Mens store dele af samfundet kørte på et lavere blus under coronakrisen, har FranchiseHub bemærket en stigende interesse udefra.

Antallet af besøgende på portalens hjemmeside er steget med 20-30 procent, og direktør Tom Skovbon kan desuden glæde sig over en tilsvarende vækst i direkte forespørgsler på yderligere information.

- Vi tror det skyldes, at mange har haft tid og mulighed til at vurdere deres egen fremtid og kommet til den konklusion, at de gerne vil være selvstændige, siger Tom Skovbon.

En stor del af interessen samler sig om i forvejen kendte brands, sundhed, bæredygtighed og fastfood-koncepter, som har været i kraftig vækst gennem de seneste måneder.

- Mange søger noget ”trygt”, der fungerer. Vi tror derfor at flere, der vil starte egen virksomhed, vil værdsætte hjælp og støtte fra et etableret og velfungerende koncept - hvorfor netop franchisekoncepter er en rigtig god mulighed, siger Tom Skovbon og fortsætter:

- De har bevist deres evne til indtjening og overlevelse, og du kan som selvstændig få hjælp og sparring i tillæg til selve franchisekonceptet. Krisetider er altid udfordrende, men samtidig en mulighed for forandring.

FranchiseHub - tidligere Chain Index - er en danske franchiseportal, der formidler kontakt mellem mulige franchisetagere og etablerede kædekoncepter

Kommentarer

Fakta

80% overlever i kædekoncepter
33% overlever udenfor kædekoncepter
– der er er endnu flere fordele ved franchise...Læs mere

Bloggere

Tom Skovbon
Har en meget bred erfaring fra dansk og international forretning og har blandt andet udviklet og drevet franchise kæder i Norge og Danmark, arbejdet inden for international udvikling af indkøbscentre og været direktør for et stort antal kæder i Danmark. Siden 2006 har FranchiseHub - tidligere ChainIndex - været partner i Franchise Pool International (FPI), et netværk der hjælper franchisegivere der ønsker at være internationale med at ekspandere.
Lasse Skaarup Christensen
Partner og bestyrelsesmedlem i Gorrissen Federspiel. Ass. professor på Århus Universitet i Markedsret og uddannet i New York og Hong Kong 20 års erfaring med rådgivning af ledende danske og udenlandske kæder i Danmark og udlandet, og leder af Gorrissen Federspiels afdeling for Immaterielle rettigheder. Forfatter af bøger og artikler samt indlægsholder om rettigheds- og franchiseforhold.