Om Kjærstrup – Bornholmske fristelser
Kjærstrup blev startet i 1999 af Birgitte Kjær og Peter Bræstrup i Snogebæk på Bornholm.
Nu er virksomheden vokset til en familie, der også består af passionerede franchise partnere, som dagligt gør, hvad de kan, for at give kunderne den bedste oplevelse. Og samtidig har det sjovt!
Chokolade-GLÆDE
Kjærstrup-familien er drevet af glæde. Glæde over de gode, klassiske produkter der smager, som vi selv husker dem. Derfor gør vi os umage – ikke mindst når vi udvælger vores råvarer. Hovedparten af vores varer er lavet fra bunden og i hånden. Og de dele, vi ikke selv laver, kommer fra samarbejdspartnere, der lægger samme vægt på kvalitet og håndværksmæssig omhu som os.
Chockolade-MULIGHEDER
Glæde er også at se og skabe muligheder. Vi lader os hverken begrænse af sæson eller “plejer”. Får vi en ide, prøver vi den af. Det være sig nye produkttyper, upcycling af kakaofrugt eller lancere et mobilt konfekturekoncept.
Undervejs har Kjærstrup fået ros og anerkendelse i form af bl.a. Det Danske Gastronomiske Akademis Hædersdiplom og Slow Foods Guldsnegl. Og vores flødeboller er kåret til Danmarks bedste af Magasinet Smag & Behag.
Beskrivelse af koncept
Kompasset peger mod kvalitet og bæredygtighed
I familien Kjærstrup er vi ikke kun glade for god chokolade. Solidt håndværk, kvalitetssans og et højt serviceniveau er omdrejningspunkt for alt, hvad vi laver. Og så er det vigtigt for os, at kakaobønnerne, vi bruger, er dyrket bæredygtigt, og at kakaofrugten udnyttes maksimalt. Desuden lægger vi vægt på, at de bønder, der dyrker kakaoen, bliver behandlet ordentligt. Derfor er alle vores kakaobønner Cocoa Horizons verificeret – En non-profit organisation der gør en forskel for kakaobønderne lokalt og har som formål at fremme nye bæredygtige dyrkningsmetoder, forbedre produktiviteten, udvikle kakaobøndernes lokalsamfund og beskytte børn og natur.
Først i Danmark med upcycling af kakaofrugt
I 2022 lancerer vi som den første danske – og en af de første europæiske – producenter af konfekture en række produkter fremstillet af kakaofrugtens pulp, der ellers kasseres. Indtil nu har man kun brugt 30 % af kakaofrugten, men hos Kjærstrup sætter vi nu alle sejl til for at udnytte det hele. Vi mener faktisk, det kun er vores egen fantasi, der sætter grænser for hvordan. Som franchisetager kommer du automatisk med i udviklingen.
Har du mod og energi til at starte din egen virksomhed?
Først og fremmest skal du have et brændende ønske om at skabe din egen virksomhed, og du skal kunne se mulighederne i netop Kjærstrup-konceptet. Vi søger engagerede, ansvarlige, selvstændige mennesker, der også kan bidrage med hygge, smil og højt serviceniveau.
Hos Kjærstrup har vi sammen med vores franchisepartnere skabt et uformelt, hyggeligt og familiært miljø, der smitter af på såvel medarbejdere som kunder. Kjærstrup har en flad struktur, hvor alle hjælper hinanden med at skabe værdi for andre gennem chokoladeglæde, chokoladeviden og chokolademuligheder.
Investering og løbende betalinger
Franchise investering:
Køb af rettighed: Efter aftale/markedsstørrelse
Lokaleanskaffelse: Omkostning til lokale renovering/etablering. Erfaringen med tidligere butikker viser en omkostning på 75 – 250.000.-
Indretning, lager, biler mv.: Når det rette lokale er fundet, så står Kjærstrups Arkitekt og indretnings team for hele opbygning og projektledelse frem til åbning.
Inventar: 3-500.000.- som evt. kan leases
Andet: Marketing: Fast beløb, 1.000.- pr. måned
Løbende franchise royalty: Fast beløb, 1.000.- pr. måned
Hvad får du med i lasten fra Kjærstrup?
Hos os bliver du din egen chef med stor indflydelse på din hverdag. Du bliver en del af Familien og af et brand i udvikling. Vi tilbyder en tæt dialog igennem hele processen fra interesse til butiksåbning.
Du får:
Sparring omkring lokation og lejemål
Opfølgningsmøder og besøg på Bornholm
Manualer til driften
Egenkontrol
Produktudvikling
Finansieringspakke
Introduktionsforløb
Mulighed for leje af mobil enhed til arrangementer i dit nærområde
Hjælp til at skabe erhvervssalg
Der er flere muligheder
Hos Kjærstrup har vi tænkt konfekture universet ud af boksen og helt ind i sommerlandet. Vi er gået fra at have travlt i den traditionelle chokoladesæson (fra efterår til påske) til at være et helårskoncept, hvor vi bygger bro mellem kvalitetskonfekture, verdens bedste flødeboller, chokoladedrikke, is og bornholmske specialiteter.
Kjærstrup-konceptet har butikker på mange forskellige typer lokationer: i sommerlandet, på gågaden og i storcenteret. Ser du en god beliggenhed, eller har du en god idé, så hører vi gerne fra dig.
Konceptbutik: En fuldt udstyret konceptbutik med chokoladeafdeling og isbar kræver min. 60 m2
Når vi sammen har fundet et egnet lokale i dit lokalområde, så er det Kjærstrups arkitekt og øvrige indretningsteam, der sørger for at få din konceptbutik bygget op. Så kan du forberede dig på den travle hverdag i dit nye job som selvstændig i et detail-koncept i udvikling.
Satellit butikker
Du har mulighed for at arbejde med satellit-enheder bestående af en mindre stationær sommerbutik med fokus på isbarkonceptet som supplement til din helårsbutik, eller du kan låne en mobil enhed, der kan bruges ved lejlighedsarrangementer. Begge dele er noget, Kjærstrup har god erfaring med. Konceptet har i dag 2 sommerbutikker med begrænsede åbningsdage og 3 mobile enheder.
Som franchisepartner er det muligt at leje en mobil enhed på dag-basis.
Virksomhedsoplysninger:
Kjaerstrup
Hovedgaden 13, Snogbæk
3730 Nexø
Danmark
CVR: 27742203 http://www.kjaerstrup.dk
Har du hvad
der skal til?
Når du vil være franchisetager, bliver du selvstændig med din egen virksomhed. Retten til at deltage i franchisekæde, køber du af franchisegiver. Du skal have den kapital, der skal investeres og de evner, der skal til for at få succes. Derfor er det vigtigt, at du har tillid til det koncept, du vælger, og at du vurderer dig selv realistisk. Du skal samarbejde med franchisegiver om at få succes med konceptet, og I skal derfor begge være overbeviste om, at samarbejdet er det rigtige for jer begge. Franchisegiver vil derfor omhyggelig vurdere dine faglige og personlige kvalifikationer og din økonomiske situation lige så grundigt, som du bør vurdere værdien af kædens koncept.
Sådan tager du
det første skridt
Franchise er en god måde at blive selvstændig på. Når du har udvalgt den kæde eller de kæder, som du har lyst til at blive en del af, bør du kontakte franchisegiver og bede om flere oplysninger og franchisetilbuddet og franchisegivers virksomhed. Det gør du bedst ved at udfylde kontaktformularen på konceptets informationsside. At bede om oplysninger forpligter dig ikke, men er nødvendigt og naturligt når du vil vide mere. Det afgørende er at vælge den franchisekæde, der er rigtig for dig. Når valget er godt får du adgang til et gennemprøvet koncept og en kæde med kolleger og samarbejde med franchisegiver, som kan hjælpe og bistå dig i den daglige udvikling.